Uygulamalı AB Proje Hazırlama Eğitimi Düzenlendi

Bingöl Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü yürütücülüğünde ve Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile 18-21 Eylül 2019 tarihlerinde Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda Uygulamalı AB Proje Yazma Eğitimi düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda başlayan eğitimin açılış programına Vali Yardımcıları Yusuf Gemici ve Ali İhsan BAŞAK, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri, İŞGEM Müdürü, KOSGEB Müdürü, Bingöl İl Kültür Turizm Müdürü, akademisyenler ve konuyla ilgi araştırmacıların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eğitimde AB Çerçeve Programları (Horizon 2020) ve EUREKA Uluslararası İşbirliği Platformları, Proje Tipleri ve Fonlama Modelleri, Ortak Arama Yöntemleri, TÜBİTAK Destekleri ve Uygulamalı Proje Yazımı alanlarında bilgiler aktarıldı. Proje eğitimi uygulamalı proje yazımı ve sertifika töreni ile son buldu.